RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finanskjendiser kastes ut av golfparadis

Sist oppdatert:
De trodde de kjøpte seg inn på et av Europas flotteste golfanlegg. Nå kan finanskjendiser som Atle Brynestad og Jan Petter Collier bli kastet ut av paradiset.

Ifølge Dagbladet har flere norske finanskjendiser brukt penger på et golfanlegg på den franske rivieraen. Bare medlemskapet koster 3,6 millioner kroner, mens årsavgiften ligger på 300.000 kroner.

Anlegget, ved navn Le Prince de Provence, blir beskrevet som en av de beste banene i Europa, men nå har en domstol besluttet at anlegget er ulovlig bygd på et verneverdig naturområde, og at dette området skal tilbakestilles til sin naturlige tilstand.

Golfanlegget er eid av norske og utenlandske investorer, og blir dommen stående, vil det koste eierne dyrt.

Ifølge Dagbladet har både Jan Petter Collier, Atle Brynestad, bilimportørene Tom Kolberg og Per Baumann, den New York-baserte investoren Ole Andreas Halvorsen og entreprenøren Erik Bøhler blitt medlemmer i klubben.

Eiendomsutvikler Otto Berg og Kolberg kjøpte golfbanen billig i 1998, etter at de forrige eierne hadde gitt opp å ta banen i bruk som følge av rettstvisten.

Berg, som også er daglig leder i Le Prince de Provence, beskriver dommen som feilaktig.

- Dette vedtaket fra den sivile domstolen vil bli omgjort, først og fremst fordi det strider mot fransk sedvanerett. Det dreier seg om en feil den tidligere eieren har gjort, og selskapet som er domfelt eier ikke engang golfbanen og bygningene, sier han til Dagbladet.

Dersom dommen blir stadfestet kan det bety store tap for medlemmene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere