RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finansministeren svekket krona

Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Finansminister Per Kristian Foss spådde i går lavere rentevekst i 2005, og svekket med det krona. Han fikk hjelp av oljeprisen.

I et intervju med Reuters uttalte Foss i går at finansdepartementet nå anslår BNP-veksten i 2005 til rundt fire prosent. Han sa videre at han derfor ser for en beskjeden renteøkning i år.

Signalene fra finansministeren forplantet seg rett inn i valutamarkedet, som svarte med å sende krona ned.

Den norske valuta er nå mot både dollar og euro på sitt svakeste siden slutten av februar. En amerikansk dollar står nå i 6,39 mens euro står i 8,22.

Nå skal ikke Foss alene ha skylda for å ha svekket krona ved inngangen til feriesesongen, og dermed gjort det dyrere for nordmenn å feriere i utlandet. Også oljeprisen bidrar med sitt.

Oljeprisen har falt jevnt de siste dagene, og overraskende gode lagertall fra USA i går bidro til å sende prisen ned ytterligere tre prosent. Olje omsettes nå på sitt laveste nivå på syv uker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere