RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Findus med "Kina-torsk"

Sist oppdatert:
I løpet av året har Findus solgt 750.000 posjoner frossentorsk fra Kina. Mange frykter torsken stammer fra russisk overfiske i Barentshavet, ettersom prisen er svært lav.

Findus' 400 gram torsk, som ligger i frysediskene rundt om i landet, kommer slett ikke fra fiskerinasjonen Norge.

Den frosne torsken er fisket av russiske fiskere i Barentshavet, før den er fraktet til Kina for kutting og pakking og ender så i norske og svenske matbutikker, skriver Dagens Næringsliv.

I løpet av 2003 ble det solgt 300 tonn av produktet, nærmere bestemt 750.000 pakker med frossen-torsk. På pakken angis det ikke hvor fisken kommer fra eller er fisket.

- Det er riktig at akkurat dette produktet kommer fra Kina. Vi har kjøpt fisken på ordinær måte i markedet ut fra hensyn til pris og kvalitet. Jeg synes ikke dette er problematisk. Vår oppgave er ikke å produsere fisk, men å selge og markedsføre fisk til publikum, sier administrerende direktør Øivind Moen i Findus Norge til Dagens Næringsliv.

I store deler av året har den kinesiskproduserte torsken kostet 30 prosent mindre enn normalen. Enkelte tror den er så billig fordi det er ulovlig fisk fra Russland, et resultat av overfiske. Dette kan ødelegge for de norske produsentene i frossenfisk-markedet, hevder en aktør.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere