RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finkjemmer T5PC for skattejuks

Foto: Arne Lutro/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Skattekrimenheten ved Oslo fylkesskattekontor snur nå alle stener for å finne gevinster på T5PC-pyramiden. Store dokumentmengder gjør at mange skattejuksere kan bli tatt.

Etter razziaen som ble gjennomført i fjor høst, sitter Skattekrimenheten på interne dokumenter, deriblant sluttsedler, som gjør det mulig å gjenskape mange av aksjetransaksjonene i T5PC. Målet er å avdekke aksjegevinster som ikke er oppgitt til ligningsmyndighetene.

Et stort antall mennesker - også utenfor toppledelsen i selskapet - kan derfor få en svært ubehagelig overraskelse i ukene som kommer.

TV 2 Nettavisen skrev i går at Skattekrimenheten har avdekket at 4.500 nordmenn fikk utbetalt penger fra T5PC-systemet. Nå er altså Skattekrimenheten også på sporet av de som har tjent penger på aksjesalg i pyramideselskapet.

- Medlemsregistret i T5PC-systemet, samt sluttsedler fra oppgjørene, gjør det mulig å gjenskape store deler av de transaksjonene som har foregått, sier seniorrådgiver Trine Lise Olstad. Hun er ansvarlig for Skattekrimenhetens gjennomgang av hele T5PC-systemet.

Hun bekrefter at virksomheten nå er i gang med å kartlegge aksjetransaksjonene, og sier at de som har solgt mange aksjeposter eller store aksjeposter, sannsynligvis vil havne i ligningsmyndighetenes søkelys.

- I forbindelse med ligningen for 2004, vil dette bli et svært aktuelt tema. I tillegg vil det jo selvfølgelig være aktuelt å se på ligningene for 2003, sier Olstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere