RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fisker etter mer fra norske milliardærer

Sist oppdatert:
Styret i svenske Pandox mener hotellselskapet er verdt vesentlig mer enn det de styrtrike nordmennene Petter C. G. Sundt (bildet) og Christian Ringnes har tilbudt seg å betale.

4. november kunngjorde de to norske eiendomskongene at de via selskapene Eiendomsspar og Sundt AS hadde sikret seg 35,9 prosent av aksjene i børsnoterte Pandox. Nordmennene gjorde det samtidig klart at de ville legge inn bud på hele selskapet.

Duoen Ringnes og Sundt betalte 105 svenske kroner per aksje for aksjeposten på 35,9 prosent, og vil tilby samme kurs til de øvrige aksjonærene. Nå møter de motbør hos styret i Pandox, som mener selskapet er verdt mer.

”Styrets oppfatning er at substansverdien klart overstiger 105 kroner per aksje”, heter det i en børsmelding fra Pandox onsdag.

Uttalelsen førte til at Pandox-kursen spratt opp i 105,50 kroner på Stockholmsbørsen. I høst har Pandox-kursen svingt mellom 75 og 95. Budet på 105 kroner priser selskapet til 2,6 milliarder svenske kroner.

Styret har gitt ordre om at verdien av selskapets mange hotelleiendommer i Nord-Europa nå skal gjennomgås på nytt. Etter at gjennomgangen er avsluttet, skal verdianslaget offentliggjøres.

Pandox-styret melder samtidig at anslaget for årsoverskuddet i 2003 oppjusteres fra 195 til 200 millioner svenske kroner. Årsaken er bedre inntjening enn ventet i oktober.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere