RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fiskeriprofessor vil bore i Lofoten

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
En av de fremste ekspertene på fiskeriøkonomi i Norge, islendingen Röngvaldur Hannesson, vil åpne for oljeboring i Lofoten. Oljen er langt viktigere enn fisken, mener han.

NHH-professor Hannesson kastet seg inn i den opphetede oljedebatten i et leserinnlegg i Dagens Næringsliv i går. 30 år med oljevirksomhet i Nordsjøen har ikke hatt noen påviselig innvirkning på fiskebestanden.

”Hva som skulle være så forferdelig annerledes utenfor Lofoten og i Barentshavet er det sannelig ikke godt å forestille seg”, skriver han.

Oljeselskapene mener det kan ligge olje for 700 milliarder kroner i havområdene utenfor Lofoten. Dette er verdier vi må sørge for å hente opp, selv om det i verste fall skulle gå ut over fisken.

- Vi kan rett og slett ofre torsk og sild til fordel for å få opp oljen, sier Röngvaldur Hannesson til DN.

- Det skal dessuten mye fantasi til for å forestille seg at områdene blir forgiftet for evig og alltid ved eventuell utslipp, tilføyer NHH-professoren.

Hannesson får bare delvis støtte fra professor-kollega Frank Asche ved NHH. Asche mener det er OK å gjenåpne Barentshavet, men Lofoten bør få være i fred fordi området er ekstremt viktig for mange fiskebestander.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere