RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2 Nettavisen/Even Tømte)

Fjell: - Glad for å bli renvasket

Sist oppdatert:
Økokrim har bestemt seg for å henlegge korrupsjonssaken mot Statoils tidligere konserndirektør Olav Fjell. - En lettelse, sier Fjell.

– Jeg er fornøyd og lettet. Jeg har lenge vært trygg på utfallet av saken, og det er gledelig at politiet nå bekrefter dette, sier Fjell til TV 2 Nettavisen.

Saken mot Olav Fjell er henlagt etter bevisets stilling. Det kommer fram på Økokrims pressekonferanse vedrørende påtalevedtak i Statoil-saken.

Tidligere direktør for internasjonal avdeling, Richard Hubbard, ble siktet, mens Olav Fjell fikk status som mistenkt etter at saken sprakk i fjor høst.

Mens Hubbard og Statoil er ilagt forelegg på henholdsvis 200.000 kroner og 20 millioner kroner, slipper altså Fjell fri.

– Samtidig som jeg er glad for å bli renvasket, kom det overraskende på meg at Richard Hubbard får et forelegg. Jeg hadde ventet at Økokrim ville komme til samme konklusjon som advokat Erik Keiserud gjorde i sin rapport . Det legger en demper på stemningen, sier Fjell.

Tause Økokrim
Etter Økokrims vurdering er det ikke grunnlag for å straffe andre personer enn Hubbard.

Økokrim holder tett om de reelle vurderingene for at Fjell slipper straffereaksjon.

– Det bringer oss inn i totalvurderingen av bevisbildet, og det utformes ikke noe skriftlig dokument om dette. Det er umulig å gi en muntlig redegjørelse for de tankeprosesser som ligger til grunn for denne avgjørelsen, sier Økokrim-sjef Einar Høgetveit.

For Fjell sin del er Økokrim ikke overbevist om at man kan bevise skyld ut over en hver rimelig tvil.

– Vi har foretatt våre vurderinger så samvittighetsfult som vi har kunnet gjøre, og det har ledet oss til de beslutninger vi har kommet til, sier førstestatsadvokat Lars Stoltenberg i Økokrim.

Ser fremover
Olav Fjell er tilfreds med å kunne legge saken bak seg.

– Du klarer ikke å ha en så alvorlig sak hengende over deg i ni og en halv måned uten at det går inn på deg. Jeg har tenkt på saken hver eneste dag. Nå er jeg opptatt av å få lagt saken bak meg og bruke energien fremover, sier han.

- Lettelsen for familien er vel så stor som for meg. Det er ofte enda mer anstrengende å sitte på sidelinjen enn å stå midt i blitsregnet, sier Fjell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere