RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjerner ikke billig-ølet

(Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX)
Sist oppdatert:
Dagligvarebransjen rører ikke ølprisene før myndighetene utdyper hva som må til for prisen på øl skal være lovlig. Men butikkene er snart tomme for billig brygg.|

Fredag mottok dagligvarebransjen et brev der Sosial- og helsedirektoratet mener priskrigen på øl ikke har foregått innenfor alkohollovens rammer.

Vet like lite

- Vi opplever den samme uklarheten som før vi fikk brevet. Før det foreligger bedre og mer utfyllende svar fra Sosial- og helsedirektoratet gjør kjedene ingenting. Vi sender en faks til direktoratet i kveld. Jo fortere vi får svar, jo fortere vil vi eventuelt gå inn for å heve ølprisen igjen, sier direktør Thomas Angell i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon.

- Det betyr at ølprisene blir lave i hvert fall en stund til. Men i hvilken grad butikkene på eget initiativ hever prisene, har ikke vi noe innvirking på, sier Thomas Angell til TV 2 Nettavisen.

Må vite

Kiwi-topp Per-Erik Burud kommer ikke til å skru opp ølprisen før det foreligger mer informasjon.

- Det er umulig å forholde seg til det som har kommet fra Sosial- og helsedirektoratet. Vi ønsker ikke å gjøre noe som ikke er korrekt, men da må vi først få vite hva som er korrekt! sier Per-Erik Burud til TV 2 Nettavisen.

Rema 1000-sjef i Norge, Geir Solstad, sier hans kjede stiller seg bak HSHs linje.

- Vi følger rettningslinjene som HSH anbefaler, og vi holder ølprisene lave til vi får mer utfyllende instruks fra Sosial- og helsedirektoratet om hva som er lovlig pris på øl, sier Geir Solstad.

Snart utsolgt

Om du skal sikre deg øl til drøyt seks kroner flaska, må du imidlertid raske på.

Flere Rema 1000-butikker TV 2 Nettavisen besøkte i Oslo sentrum fredag ettermiddag var utsolgt for det billigste ølet. Der billig brygg fortsatt var tilgjengelig, kjøpte folk i kassevis.

- Beholdningen av billig-øl varierer veldig i våre butikker, noen har mye igjen, andre litt og atter andre ingenting, sier Kiwi-sjef Per-Erik Burud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere