RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Fjolly Joly»

Foto: Chrisitian Steffensen (Foto: TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Trygve Hegnar er blodig fornærmet på regjeringens spesialrådgiver Eva Joly.

I siste nummer av finansbladet Kapital får Eva Joly så ørene flagrer av Kapital-redaktør og finansmann Trygve Hegnar.

Nok en gang kaller Hegnar henne «Fjolly» i en av sine ledere.

Bakgrunnen er et portrettintervju i det forrige nummeret av Kapital, der Joly omtaler Hegnars livsverk: ”Kapital representerer den del av verden som jeg liker minst”.

«Fjolly» er Hegnars favorittbetegnelse på korrupsjonsjeger og spesialrådgiver Joly. Siste gang Hegnar ga Joly dette tilnavnet i sine spalter, var i fjor høst.

Tittelen på lederen i Finansavisen var «Fjolly og Breiflabb», etter at Joly hadde tatt tildigere BAHR-direktør Kari Breirem i forsvar. Breiem hadde fått politibeskyttelse, og følte seg truet etter dokument-lekkasjene som førte til Tønne-saken.

Temmelig hånlig påpeker Hegnar at Joly for et par år siden sa hun ikke visste hva slags blad Kapital var.

«Vi vet ikke om Eva Joly var au pair i Frankrike, eller hadde begynt på jusstudiene der, da Kapital startet opp i 1971, men de fleste andre i Norge fikk med seg at Kapital fra første stund kastet seg over regnskapsmanipuleringer, investorbedrageri, svarte penger, smøring og korrupsjon», skriver Hegnar.

Eva Joly ble nylig hedret i norske medier etter at flere næringslivstopper fikk strenge korrupsjonsdommer i Frankrike. Den såkalte Elf-saken har pågått i årevis, og Eva Joly ledet etterforskningen før hun kom til Norge for et par år siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere