RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjord Line sier opp 350

(Fjordline)
Sist oppdatert:
Bergen-rederiet Fjord Line sier opp 350 sjøfolk og flagger ut til Færøyene. De ansatte reagerer med sorg og sinne.

- Stortinget har ikke vist vilje til å gi forutsigbare rammer, heter det i en pressemelding fra Fjord Line AS som forklaring på oppsigelsene og utflaggingen til Færøyene.

Bergen-rederiet beholde norske sjøfolk i lederstillinger og såkalt kunderettede posisjoner, men varslet mandag oppsigelse av 350 ansatte. Disse skal erstattes av mannskap fra Baltikum når rederiet flagger ut til Færøyene 31. mars 2005.

Rederiet beholder cirka 160 av sine sjø-ansatte.

Sorg og sinne
- Reaksjonene på møtet var meget sterke. Vi tar i mot beskjeden med sorg, sinne og frustrasjon. Flere tok til tårene, sier Helga Kollen, tillitsvalgt i Sjømannsforbundet, til NRK.

- Dette er den største masseoppsigelsen i Bergen siden Bergen Mekaniske Verksteder, sier LO-sekretær Per-Rune Henriksen til Bergens Tidendes nettutgave.

Bakgrunnen for utflaggingen er bortfallet av den såkalte nettolønnsordningen. Gjennom ordningen mottar rederiet 60 millioner kroner i støtte i året, eller 120.000 kroner per ansatt, for å bruke norsk arbeidskraft.

Anklager politikerne
Både ledelsen og de ansatte i rederiet anklager regjeringen, SV - og delvis Frp - for å ha hovedansvaret for at det bergenske ferjerederiet nå flagger ut, skriver Bergens Tidende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere