RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjord Seafood så vidt i pluss

Oppdrettsgiganten Fjord Seafood greide så vidt å skrape sammen et lite overskudd i første kvartal. Virksomheten i Chile er pengemaskina i Fjord-systemet.

Høyere laksepriser gjør at det er hyggeligere på lenge å sysle med oppdrett. Av en omsetning på drøye 900 millioner kroner, halte Fjord i land et overskudd før skatt på 900.000 kroner. Det er en forbedring på 73 millioner kroner i forhold til samme kvartal i fjor.

Driftsresultatet før rentekostnader endte på drøyt 55 millioner kroner, også det en kraftig forbedring fra i fjor. Oppdrettsvirksomheten i Chile står for halvparten av inntjeningen. Virksomheten i Belgia fikk et driftsoverskudd før rentekostnader på 19 millioner, mens Fjord Seafood Norway bare tjente 9,5 millioner i kvartalet.

- Vi har i 2003 fokusert på kostnadsreduksjoner, effektiv drift og en god organisering av virksomhetene. Samtidig har vi økt fokuset på kundene og forbrukerne. Vi har klart å få organisasjonen til å dra i samme retning gjennom en felles visjon, strategi og et sett verdier. Summen av dette har gitt resultater, og dette arbeidet skal vi bygge videre på i kvartalene som kommer, sier konsernsjef Helge Midttun i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere