RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjord vil fusjonere med Cermaq

Sist oppdatert:
To og et halvt år etter at fusjonen med Cermaq gikk i vasken, prøver Fjord Seafoods seg igjen. Nå kjøper selskapet 12,9 prosent av Cermaq, og vil slå selskapene sammen.

Fjord Seafoods betaler 320,6 millioner kroner for aksjeposten i Cermaq. Aksjekjøpet skal finansieres gjennom en rettet emisjon mot profesjonelle investorer. Emisjonen er betinget av godkjenning i ekstraordinær generalforsamling, som vil bli avholdt så raskt som mulig.

- Emisjonen som allerede er sikret fulltegning av NorgesInvestor, Odinfondene og øvrige investorer, gjennomføres som en «book building» prosess som vil bli avsluttet senest ved børsslutt i dag. Kursintervall for emisjonen er satt til minimum NOK 2,87 og maksimum NOK 3,50. Endelig tegningskurs og tildeling vil bli fastsatt og meddelt Oslo Børs før åpning mandag 21. februar, heter det i en melding fra Fjord-styret.

Fjord-aksjen endte i går på 2,97 kroner.

Fjord-styret legger ikke skjul på at målet med aksjekjøpet er å fusjonere de to selskapene.

Kjøpet av aksjene i Cermaq er gjennomført med det mål å være en katalysator for en fremtidig integrasjon mellom Cermaq og Fjord Seafood. På denne bakgrunn ønsker styret i Fjord Seafood å invitere styret og ledelsen i Cermaq og selskapets majoritetseier til å utrede hvorvidt en fusjon mellom de to selskapene vil kunne gi betydelig verdiskaping for både Cermaqs og Fjord Seafoods aksjonærer, heter det videre i meldingen fra styret.

Også i 2002 forsøkte Fjord Seafoods å fusjonere med Cermaq, men den gangen strandet forsøket, etter at styret møtte motbør fra sine to amerikanske storaksjonærer. I en dramatisk generalforsamling fikk Seaboard og ContiGroup stanset fusjonen.

Seaboard har siden solgt seg ut av Fjord.

Adm. direktør Helge Midttun sier til TV 2 Nettavisen at Fjord orienterte Cermaq og majoritetseier Nærings- og Handelsdepartementet i torsdag kveld.

- Vi fortalte om vårt kjøp, og orienterte om vårt syn på en industriell sammenslåing av selskapene. Vi ble mottatt på en hyggelig og grei måte, så får vi se hva tiden bringer, sier Midttun, som ikke ønsker å kommentere hvorvidt det er planlagt ytterligere møter mellom de to selskapene.

Overfor egne aksjonærer har ikke Fjord tatt spesielle grep.

- Vår styreformann og hovedaksjonær Rolf Domstein er positiv til dette, og vi tror de økonomiske argumentene er så gode at aksjonærene ser at dette er en god løsning, sier Midttun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere