RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FjordLine bryter alkoholreklame-forbud

Sosial- og Helsedirektoratet ikke i tvil om at Fjordline har brutt forbudet mot å reklamere for alkohol. Fergeselskapet selv hevder derimot at det kun informeres om pris..

I Bergens Tidende tirsdag har FjordLine en annonse med teksten "Nå er de største flaskene blitt inntil 35 prosent billigere", opplyser avisen.

- Jeg er ikke i tvil om at dette er alkoholreklame. Det er vår umiddelbare reaksjon. Men vi vil jo først gå inn i en dialog med Fjord Line før vi gjør noe videre, sier fungerende divisjonsdirektør i Sosial- og Helsedirektoratet, Jens Guslund, til Bergens Tidende.

Fjord Line mener imidlertid at de ikke bryter forbudet mot alkoholreklame.

Informasjonssjef i Fjord Line, Atle Kvamme, sier til NRK Hordaland at selskapet reduserer prisene i forbindelse med at avgiften på alkohol og tobakk i Danmark går ned. Derfor vil de opplyse sine kunder om dette, uten å fokusere på hvilke produkter det gjelder.

Jens Guslund mener det ikke spiller noen rolle at produktfokuset er borte. Han peker på at det ifølge loven ikke behøver å stå produktnavnet i reklameteksten for at det skal betraktes som alkoholreklame.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere