RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flat dag på Wall Street

Nasdaq endte uken noe opp, mens de to andre hovedindeksene holdt seg flate fredag. Mange investorer tok seg fri i påvente av det store rushet med selskapsrapporter.

Stor spenning var knyttet til General Electric, verdens nest største selskap målt i markedsverdi, men skuffelsen bredte seg da tallene for tredje kvartal viste seg å være noe svakere enn estimatene. Selskapet legger skylden på lav etterspørsel etter gassturbiner og høyere kostnader i sin plastikkdivisjon.

Handelen var ellers preget av den forestående helligdagen i USA:

- Ingen er her. Vi har hatt en god uke og folk tar en pust i bakken. Dette er trolig en av de roligste dagene vi har hatt på måneder, sier Sean Martin, sjefsmegler ved A.Gary Shilling & Co til Reuters.

Mange tok fredagen fri for en oval helg ettersom obligasjonsmarkedet holder stengt mandag i anledning helligdagen til minne om Columbus.

Aksjemarkedet er imidlertid i gang som vanlig mandag, mens obligasjonsmarkedet tok helg allerede klokken 14 New York-tid fredag.

De første dagene med selskapsrapporter har imidlertid skapt optimisme i forkant av den store mengden 3. kvartalsrapporter som legges fram til uka. Investorene tror på gode tall for både 3. og 4. kvartal.

Nøkkeltall:
Nasdaq opp 0,18 prosent (3,41 poeng) til 1915,31 poeng

Dow Jones ned 0,06 prosent (- 5,33 poeng) til 9674,68 poeng

Standard & Poor 500-indeksen ned 0,06 prosent (0,67 poeng) til 1038,06 poeng

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere