RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flatland: - Justismord!

Foto: Morten Holm / SCANPIX
Sist oppdatert:
OSLO TINGHUS (TV 2 Nettavisen): En forbannet Hallvard Flatland refset Borgarting lagmannsrett etter dommen på seks måneders fengsel for heleri.

Rettssal 250 var fylt til siste sete under domsavsigelsen. Flatland grep ordet rett etter at dommen var lest opp.

Rettssikkerheten finnes ikke!

- Jeg er "imponert" over dommernes slalåmkjøring i forhold til hva som er troverdig fra Atle Hamre. Dette er et justismord! tordnet Flatland.

- Rettssikkerheten eksisterer ikke i Norge. Denne dommen vil bli anket til Høyesterett, holdt Flatland fram.

Lagmannsretten gjorde to måneder av straffen betinget. Det betyr at Flatland må sone fire måneder bak murene.

Nesten forsett

Flatland er dømt for uaktsomt utbytteheleri av penger som travkjendis Atle Hamre presset ut av en skipsreder i Sandefjord.

Han dømmes dermed for en litt mindre alvorlig forbrytelse enn hva Økokrim har tiltalt ham for. Retten mener imidlertid Flatlands handlemåte ligger tett opptil forsett.

TV-kjendisen dømmes også til inndragning av 1,1 million kroner.

Politiadvokat Geir Kavli er tilfreds med at lagmannsretten har vurdert bevisene på samme måte som Økokrim.

- Det er en grundig dom, og jeg er tilfreds med at retten i store trekk har sett saken på samme måte som oss. All tvil har kommet tiltalte tilgode, og det skal det også gjøre, sier politiadvokat Geir Kavli til TV 2 Nettavisen.

Allmennpreventive hensyn

I dommen heter det at "allmennpreventive hensyn har stor vekt ved denne typen lovbrudd, og lagmannsretten mener det må reageres med ubetinget fengselsstraff".

- Min klient er svært skuffet over dommen. Han dømmes for uaktsomhet, ikke for å ha gjort noe med viten og vilje. Ut i fra dette, og at inndragningabeløpet er satt til over en million kroner, mener vi straffen er for streng. Da er det naturlig at vi prøver straffeutmålingen for Høyesterett, sier Flatlands forsvarer, advokat Erling O. Lyngtveit.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere