RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flatland ba om mer tid

Foto: Morten Holm / SCANPIX
Sist oppdatert:
Hallvard Flatlands forsvarer trakk i nødbremsen da Økokrim la fram nye avhør av Atle Hamre kort tid før rettssaken skulle starte.

Ankebehandlingen i helerisaken mot «Casino»-general Hallvard Flatland skulle startet i dag, men Borgarting lagmannsrett godtok å utsette saken til mandag 27. september.

Forbereder sitt forsvar
- Det var vi som ba om utsettelsen, fordi Økokrim kom med så mye nye papirer, senest i går skjedde det, sier advokat Erling O. Lyngtveit til TV 2 Nettavisen.

Advokat Erling O. Lyngtveit.
Advokat Erling O. Lyngtveit.

- Den som er tiltalt må ha rimelig anledning til å forberede sitt forsvar, legger Flatlands forsvarer til.

Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til jobber partene på spreng med å fordøye nye opplysninger fra den utpressingsdømte travkjendisen Atle Hamre.

Hvitvaskingsarrangement
Hamre skal ha avgitt nye politiforklaringer om Flatlands rolle i hvitvaskingsarrangementet som Økokrim mener er brukt for å ”vaske” pengene som Hamre presset ut av tidligere skipsreder Thor Christensen.

Politiadvokat Anna Haugmoen Karlsen forsterker aktoratet i Flatland-saken.
Politiadvokat Anna Haugmoen Karlsen forsterker aktoratet i Flatland-saken.

- Kommer Flatland til å forklare seg annerledes i lagmannsretten på bakgrunn av de nye opplysningene som har kommet fram?

- Du ber meg om å foregripe hendelser i retten, og det vil jeg ikke, sier advokat Lyngtveit.

Hodebry
Han vil heller ikke bekrefte at det er Hamre-avhørene som skaper hodebry.

- Jeg vil ikke gå inn på enkeltheter i saken. Jeg synes ikke det er riktig når saken skal opp i retten mandag, sier Lyngtveit.

Ruster opp
Lyngtveit har nylig fått grønt lys for å stille med kollega Pål Andreassen som medforsvarer i retten. Også Økokrim forsterker teamet.

Ved aktors Geir Kavlies side sitter denne gang også medaktor, politiadvokat Anna Haugmoen Karlsen og bisitter, spesialetterforsker Elisabeth Fimland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere