RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flatland løy i frykt

Foto: Kuert Andrè Høyessen / SCANPIX
Sist oppdatert:
OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): Hallvard Flatland sier han løy i politiavhør fordi han var livredd for å bli koblet til utpressingssaken mot Atle Hamre.

Nå står istedet TV-kjendisen tiltalt for medvirkning til hvitvasking av 3,8 millioner kroner og for å ha avgitt falsk forklaring til politiet.

I to politiavhør i juli 1999 nektet Flatland ethvert kjennskap til stråselskapet han eide på Jomfruøyene og selskapets Monaco-konto i Banque du Gotard. I dag angrer TV-kjendisen på dette.

Hamre dømt

Flatlands venn, travkusken Atle Hamre, ble i fjor høst dømt til fem års fengsel for å ha presset Sandefjord-rederen Thor Christensen for 28 millioner kroner.

- Jeg fikk voldsomt sjokk da Atle Hamre-saken ble brettet ut i mediene, man tror jo ikke at bestevenner skal skal presse hverandre for penger. Jeg var livredd for å bli knyttet til en utpressingssak jeg ikke hadde noe med, sa Flatland i retten tirsdag morgen.

- En feilkobling mellom meg og utpressingssaken mot Thor Christensen ville vært fullstendig ødeleggende for meg og familien. I en impulssituasjon ble det til at jeg ikke ga korrekt forklaring. Jeg fryktet også å bli koblet til skattemessige forhold ved selskapet Benjamin Overseas og Monaco-kontoen, forklarte Flatland.

Skjult for kona

Hallvard Flatland forklarte seg også om de to transaksjonene som Økokrim mener er heleri eller hvitvasking. I 1994-95 kjøpte Bergen-byggmesteren og hesteeieren Øyvin Nydal en hest via Atle Hamre. Pengene - 100.000 dollar - lånte han av Hallvard Flatland. Nydal betalte pengene tilbake i 1996, og i tillegg satte han inn 160.000 dollar ekstra på Flatlands Monaco-konto, for at pengene skulle brukes til flere hestekjøp. Senere overførte han ytterligere 260.00 dollar til samme formål.

- Nydals kone likte ikke hans hestehold, og det var lettere for Nydal å skille ut pengene til hestekjøp på denne måten, forklarte Flatland.

Flatland la til at det ikke et ukjent fenomen at folk i hestemiljøet har ektefeller som misliker at de bruker mye penger på hest.

Kronvitner syke

Nydal har imidlertid opplyst at han trodde kontoen han overførte penger til tilhørte Atle Hamre.

Både Øyvin Nydal og hans kone er innkalt som vitner i saken onsdag, men begge har sykemeldt seg. Kvinnens sykemelding er akseptert av retten, mens Nydal skal undersøkes av en offentlig lege.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere