RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere bruker kort på nettet

internett
internett
Vi handler rekordmye med kort på internett, viser ferske tall. Omsetningen øker svært raskt, og få er bekymret for å bli svindlet.

I løpet av årets tre første kvartaler har vi handlet for like på mye internett som i løpet av hele fjoråret. I fjor ble det handlet for 3,2 milliarder via norske visa-kort, og i år vil omsetningen bli enda høyere.

- Det er gøy å se at Norge ligger så langt framme når det kommer til e-handel, Norge har et betydelig forsprang i forhold til Sverige, der vi fremdeles venter på at e-handelen skal ta skikkelig fart, sier r egionsjef Sven Estwall i Visa Europe i en pressemelding.

Folk i hovedstaden er de hyppigste kort-brukerne. Oslo-borgere er i tillegg de som handler mest via nett, mer enn hver tredje innbygger handler på internett månedlig eller oftere. Folk på Sørlandet handler minst, her handler bare hver fjerde person på nett i samme tidsrom.

Selv om det har vært mye fokus på svindel ved bruk av bankkort på internett, føler 60 prosent seg trygge på nettet. Hovedstads-beboerne er enda mer åpne for kortbruk, her føler 80 prosent seg trygge på nett.

- Det er særlig trygghetsaspektet som er viktig for å sikre bruk av kort på nett. Selv om folk føler seg trygge, er det viktig for Visa å arbeide med å styrke sikkerheten, og å legge til rette for trygg e-handel, sier Torstein Lind-Isaksen i Visa Bankgruppe i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere