RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere har pensjon på jobben

Sist oppdatert:
Nye anslag fra Finansdepartementet viser at 300.000-400.000 færre lønnstakere enn tidligere antatt står uten tjenestepensjon.

I perspektivmeldingen som ble lagt frem forrige fredag, offentliggjør Finansdepartementet et nytt og kraftig nedjustert tall for arbeidstagere uten tjenestepensjon. Tallet er nå 510.000 arbeidstagere.

Det er 300.000-400.000 færre enn tidligere antatt, skriver Aftenposten.

Flere har dermed tjenestepensjoner som kommer på toppen av folketrygdens pensjoner, og som finansieres av innbetalinger fra ansatte og bedriftene.

Departementets tall er basert på bedriftsundersøkelse utført av analysefirmaet Perduco AS. Undersøkelsen dekker ikke selvstendig næringsdrivende.

Tallene avslører at antall personer med tjenestepensjon er stigende med antallet ansatte i bedriften. I sum viser undersøkelsen fra Perduco at 36 prosent av ansatte i private bedrifter ikke har tjenestepensjon, mens i staten og kommunene har samtlige om lag 720.000 ansatte tjenestepensjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere