RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere overnatter på hotell

Det var 1,13 millioner overnattinger ved norske hotell i oktober i år, opp to prosent fra samme måned i fjor. Antall utenlanske besøkende steg mest.

Tallet på norske overnattinger steg med to prosent, mens antall utenlandske økte med fire prosent, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå.

Hotell-overnattinger i oktober var det nest høyeste oktober-tallet noen sinne. Vi må tilbake til oktober i 1998 for å finne høyere tall. Til sammenlikning var det 45 prosent flere overnattinger i høstmåneden i år enn i samme måned 1989.

Det største utenlandsmarkedet i oktober var det britiske, som steg med åtte prosent mot fjoråret. Sverige og Danmark hadde nest mest besøkende, men disse sank med henholdsvis tre og fire prosent. Tyskland var det fjerde største markedet, og steg med 12 prosent.

Etter de ti første månedene i år har norske hoteller hatt 14,4 millioner overnattinger, opp nesten fem prosent fra 2003. Også campingplasser, hyttegrender og vandrerhjem har gått opp fra i fjor.

I perioden januar til og med oktober har det totalt vært 23,0 millioner overnattinger. Dette er en økning på seks prosent sammenliknet med fjoråret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere