RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere satser på fond

Sist oppdatert:
Aldri før har nordmenn satset så mye på fond. Hele 230 milliarder kroner er plassert i norske fond og i november alene ble nettotegningen på 4,1 milliarder.

Nettotegningen utgjorde 4,1 milliarder kroner i november. Det er vesentlig høyere enn gjennomsnittet hittil i år, som har vært på 1,8 milliarder kroner.

- Den høye nettotegningen i november kan skyldes at enkelte privatpersoner allerede i november begynte å omplassere penger fra bank til fond som følge av at verdipapirfond inngår med bare 65 prosent av sin verdi i grunnlaget for formuesskatt, sier administrerende direktør Lasse Ruud i Verdipapirfondenes forening i en kommentar.

Nettotegningen i november fordelte seg på aksjefond med to milliarder kroner, pengemarkedsfond med 500 millioner, obligasjonsfond med 1,1 milliarder og kombinasjonsfond med 500 millioner kroner.

Forvaltningskapitalen i norskregistrerte verdipapirfond nådde et nytt rekordnivå på 227,9 milliarder kroner ved utgangen av november. Det er 1,4 millarder kroner mer enn forrige rekord fra september i år.

- De som i dag betaler full formuesskatt på 1,1 prosent vil kunne redusere denne med 0,4 prosentpoeng – eller 35 prosent – ved å flytte penger fra bank til verdipapirfond innen årsskiftet. Vi forventer derfor høy tegning gjennom årets to gjenværende uker, særlig i pengemarkedsfond, fortsetter Ruud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere