RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere selger før visning

Sist oppdatert:
Med det rykende hete boligmarkedet i ryggen, er det stadig flere som prøver å kuppe budrunden ved å legge inn bud allerede før visning. Og er du heldig, kan strategien lønne seg.

Folk ser sitt snitt til å kjøpe bolig før visningen. På denne måten håper de å gjøre et godt kjøp, uten andre budgivere som presser prisen i været.

- Det er veldig vanlig å selge før visning. Media hausser opp markedet, og kjøperne blir stresset. Så lenge det er greit for selger, er det greit for oss, sier megler Peder Selmer i Re/Max til TV 2 Nettavisen.

Selmer går til og med så langt som å si at de aller fleste attraktive boligene blir solgt før visning.

Solgt for 200.000 over takst før visning

Forrige helg skulle Selmer blant annet hatt en leilighet ute på visning i Colletts gate ved Alexander Kiellands plass. Taksten lå på 1,63 millioner kroner og leiligheten ble solgt for 1,9 millioner kroner lenge før visningshelgen.

Megler Erik Ulevik i samme eiendomsmeglerselskap kan bekrefte Selmers inntrykk.

- Jeg har hatt to leiligheter ute i februar som ble solgt før visning. Budet som ble lagt inn på den ene var relativt høyt, og kjøper ville torpedere budrunden. Selger godtok budet, ettersom det var høyere enn det som var ventet på forhånd, opplyser Ulevik til TV 2 Nettavisen.

Og unnskyldningen for å få se boligen før visning er de samme over hele linjen. De aller fleste sier at de "skal reise bort i helgen".

- Må legge inn et ordentlig godt bud

Det er stort sett mindre, sentrale leiligheter som går før visning. Selmer forteller at han aldri ville anbefale å selge en enebolig eller en større leilighet før visning.

Ifølge TV 2 Nettavisen sitt boligbarometer for februar går flertallet av de solgte boligene i Oslo over takst. Meglerne er begge enige i at det ikke er noen vits i å legge inn bud med mindre du tar i litt. Et bud på takst vil i slike tilfeller sjelden lønne seg.

- Det har ikke noe særlig for seg å legge inn et bud som ikke er ordentlig godt. Selger vet at det er et godt marked, og at det er godt trykk i budrundene, påpeker Ulevik.

Anbefaler ikke å selge før visning

Men ikke alle meglere er like begeistret for den nye trenden.

- Jeg vil aldri anbefale noen å selge før visning. Vår politikk er at alt skal averteres og vises frem. Dette har noe med kjøper-, selger- og meglerrollen å gjøre. Boligene må markedsføres riktig, og å selge før visning er dårlig meglerhåndverk, sier megler Miguel Sørholt i Eiendomsmegler 1 til TV 2 Nettavisen.

Nils O. M. Nordvik er også forsiktig med å råde sine klienter til å selge før visning.

- Vi gjør det jo innimellom. Men det skjer ikke i mange tilfeller fordi det er litt dumt. Vi prøver å få til visningene for å få med flere på budrundene. Det skjer ikke så mye i markedet at boligene må selges før visning, sier Nordvik til TV 2 Nettavisen.

Men både Sørholt og Nordvik sier at de i enkelte tilfeller kan gå med på dette, dersom det er et veldig godt bud som har kommet inn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere