RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Flere tusen selvangivelser i retur

Sist oppdatert:
Fristen for levering av selvangivelse nærmer seg. Flere tusen må trolig belage seg på straffegebyr. Selvangivelsene er nemlig ikke kommet frem.

Flere tusen selvangivelser har ikke kommet fram til rett mottaker i posten. Det opplyser Skattedirektoratet til TV 2 Nettavisen.

- Vi har et tusentall selvangivelser som har kommet i retur som følge av feil adresse, sier informasjonssjef Lise Halvorsen i Skattedirektoratet.

Selvangivelsene som ikke har kommet fram, blir returnert til de lokale likningskontorene som sendte dem ut.

- Feil adresse
- Selvangivelsene blir sendt til den adressen som er registrert i Folkeregisteret. Vi vet av erfaring at mange er lite flinke til å melde adresseforandring, og kun varsler Posten når de flytter. Dette holder dessverre ikke, sier Halvorsen.

Har du ikke mottatt selvangivelsen bør du dermed legge turen om likningskontoret så snart som mulig. Det er ditt eget ansvar å få levert selvangivelsen i tide. Bommer du på tidsfristen kan det koste deg dyrt.

- Det er en forsinkelsesavgift som begynner å løpe fra og med lørdag, sier Halvorsen.

Saftig straffegebyr
Denne avgiften er 1 promille av formuen og 2 promille av inntekten, så lenge du klarer å levere innen utgangen av mai. Har du en årlig inntekt på 350.000 kroner betyr det en straffeavgift på 700 kroner.

I fjor ble 28.000 skatteytere ilagt forsinkelsesavgift, opplyser Halvorsen. Kostnaden øker jo lenger du venter.

Leverer du selvangivelsen mer enn én måned etter fristen, er avgiften 1 promille av formuen og 1 prosent av inntekten. For å unngå gebyr, kan du søke om utsettelse. Men husk at også dette må gjøres innen midnatt fredag.

Flere leverer ikke
De som leverer selvangivelsen etter utgangen av august, og mer enn to måneder etter utsatt frist, må du betale 1 promille av formuen og 2 prosent av inntekten i forsinkelsesavgift.

Når både private- og næringsdrivende regnes sammen, var det totalt 29.000 som ikke leverte selvangivelse i det hele tatt i 2003.

Torsdag vil du få svar på spørsmål om selvangivelsen i TV 2 Nettavisen. Skattedirektoratet stiller til nett-treff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere