RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere varsler prishopp på strøm

Sist oppdatert:
Kaldt mai-vær gir dyrere strøm. En rekke strømleverandører har varslet prisstigning fra begynnelsen av juni. Se de billigste og dyreste her.

Kraftbørsen Nord Pool beveger seg også opp mot unormale høyder for årstiden, og ligger nå høyere enn på tilsvarende tidspunkt i fjor. Terminmarkedet indikerer at strømprisen vil forbli høy en god stund fremover våren og sommeren.

- Den kortsiktige årsaken til det som nå skjer er det kalde været over hele landet. I tillegg er snøreservene i fjellet mindre enn normalt, sier informasjonsdirektør Hartvig Munthe-Kaas i den nordiske kraftbørsen Nord Pool til NTB.

Mindre snø
Magasinfyllingene er tilsynelatende gode for årstiden, men det skyldes den varme perioden med stor snøsmelting tidlig i mai. Reservene av snø er tilsvarende mindre, og de er betydelig mindre enn normalt for årstiden. Den kraftige nedbøren på Vestlandet og i Nord-Norge de siste to ukene har gitt en positiv effekt, men ikke tilstrekkelig til å forhindre at prisen på strøm presses opp.

De siste dagene har selskap som Hydro Texaco, Shell, Fjordkraft, Eidsiva Energi Omsetning, Hallingkraft, HelgelandsKraft, Istad Kraft, Mjøskraft og Forbrukerkraft varslet høyere pris på strøm.

Her er de billigste landsdekkende og de dyreste strømleverandørene, ifølge Konkurransetilsynets oversikt mandag. Oversikten er for uke 24, gjelder standard variabel (flytende) strøm og er eksklusive nettleie og forbruksavgift. Grunnlaget er et forbruk på 20.000 kilowattimer i året.

Billigst og dyrest
Oversikten er for uke 24, gjelder standard variabel (flytende) strøm og er eksklusive nettleie og forbruksavgift. Grunnlaget er et forbruk på 20.000 kilowattimer i året.

Fem billigste landsdekkende

1. Total Energi 30,40 øre

2. Gudbrandsdal Energi 30,63 øre

2. Ustekveikja Energi 30,63 øre

4. NorgesEnergi 30,69 øre

5. SKS Kraftsalg 30,88 øre


Fem dyreste strømleverandører

93. Mjøskraft 35,65 øre

92. Istad Kraft 34,60 øre

91. Jotun Kraft 34,22 øre

90. Nesset Kraft 34,20 øre

89. Hafslund Strøm 33,90 øre

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere