RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere vil børsnoteres

Foto: Scanpix
Flere og flere norske bedrifter vil på børs. Markedet for nye noteringer på Oslo Børs har vært på bunn de siste årene, men nå ser det ut til at trenden snur.

Oppgangen på alle verdens børser i år gjør at børsnotering igjen begynner å bli attraktivt.

- Det er ingen tvil om at det er klart økt pågang for børsnoteringer i 2004. Spesielt de siste to månedene har vi merket at det er en rekke selskaper som både lukter på og har konkrete planer om børsnotering i 2004, sier Petter Bakken, leder for rådgivningsenheten i Enskilda Securities, til Aftenposten.

Bakken tror det kan løsne allerede i første kvartal. Han anslår at rundt ti selskaper vil bli notert i løpet av neste år, dersom markedsforholdene ligger til rette. Men Bakken er bekymret for hvordan markedet reagerer på de nye aksjene.

Også administrerende direktør Anders Onarheim i Carnegie er opptatt av hvordan nye selskaper mottas. Carnegie har i likhet med Enskilda Securities merket økt interesse for børsnoteringer.

I 2001 ble 16 selskaper notert på Oslo Børs, mens det falt til under det halve i fjor. I år har bare to selskaper blitt børsnotert. Men kommunikasjonsdirektør Per Eikrem ved Oslo Børs tror at det kan snu igjen i 2004, til et normalnivå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere