RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere vil ofre lønn for pensjon

Godt over halvparten av arbeidstagerne i Norge godtar lavere lønnstillegg for å få høyere pensjon. Mange er også villige til å gå ned i lønn.

64 prosent av arbeidstagerne i Norge mener det er greit med lavere lønnstilligg hvis de heller kan få høyere pensjon. Det går frem i en undersøkelse gjennomført av MMI på oppdrag fra Storebrand.

For to år siden svarte 42 prosent «ja» på det samme spørsmålet.

- Dette viser at folk i mye større grad enn tidligere har skjønt at de må forholde seg aktivt til sine fremtidige pensjonsutbetalinger, sier spesialrådgiver Knut Dyre Haug i Storebrand i en pressemelding.

Positive unge
Også den yngre delen av befolkningen tenker på alderdommen. Ifølge undersøkelsen er hele 62 prosent i aldersgruppen 20-29 positive til å ofre lønnstillegg for å få høyere pensjon.

- Det er oppsiktsvekkende mange, fordi yngre mennesker gjerne er i etableringsfasen og har trangere økonomi, sier Haug.

Ned i lønn
Undersøkelsen viser også at mange til og med vil gå ned i lønn for å sikre en god pensjonsordning.

Av dem som ikke har pensjonsordning gjennom arbeidsgiver, kan 44 prosent tenke seg å gå ned fem prosent i lønn for å sikre årlig pensjon på 66 prosent av lønnen. Det er litt flere enn i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere