RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Flertallet anbefaler fastrente

Sist oppdatert:
Hele syv av ti analysehus anbefaler deg å binde renten på boliglånet nå. Det lave rentenivået er årsaken til at du bør gå inn i en fastrenteavtale.

- Det beste argumentet er at fastrentene er historisk lave. Vi skal 50 år tilbake i tid for å finne fastrenter på så lavt nivå som nå, sier s jeføkonom Øystein Dørum i DnB NOR til NRK.

Også kollega Harald Magnus Andreassen i First Securities er positiv til fastrente. Han sier at de aller fleste bør binde i hvertfall deler av lånet, men at det avhenger av den enkeltes økonomiske situasjon.

En rundspørring NRK har gjort viser at syv av ti analysehus anbefaler folk flest å binde renten boliglånet.

Magnussen forstår at mange er skeptiske til økonomenes råd om rentebinding, ettersom flere sa det samme for to år siden også. Da lå styringsrenten på mellom seks og syv prosent, mot dagens 1,75 prosent. Mange lånetagere har betalt dyrt for det rådet.

Privatøkonomisk rådgiver Carsten O. Five er blant de få som mener du ikke bør gå inn i en fastrenteavtale. Five påpeker at det historisk har vært mest lønnsomt med flytende rente. Han sier imidlertid at det kan være greit for de som har mye lån å sikre seg mot en renteoppgang ved å binde lånet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere