RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flest kvinner tar høyere utdanning

Sist oppdatert:
Kvinner fullførte dobbelt så mange utdanninger som menn ved de statlige høyskolene i fjor. De var også i flertall ved universitetene og de vitenskapelige høyskolene.

Totalt ble det fullført nesten 9 500 utdanninger ved universiteter og vitenskapelige høgskoler i studieåret 2002/03. Det er en økning på 12 prosent fra studieåret før, viser ferske tall fra Statistisk Sentralbyrå.

Størst kvinnedominans var det innen fagfeltet ”helse-, sosial- og idrettsfag” hvor kvinner sto for 83 prosent. Også fagfeltet ”lærerutdanning og utdanning i pedagogikk” var sterkt dominert av kvinner, med 76 prosent.

Ved utdanninger på høyere nivå, altså mer enn fire år, er kjønnsfordelingen ganske jevn. Fagene "naturvitenskapelige fag, håndverksfag og tekniske fag" var mest mannsdominert. Menn fullførte nær 73 prosent av utdanningene innen dette fagfeltet ifjor.

I hele universitets- og høgskolesektoren var det omtrent like mange som fullførte utdanninger som i studieåret 2001/2002. Det ble fullført færre utdanninger ved de private utdanningsinstitusjonene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere