RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flest menn får styreverv via bekjente

Sist oppdatert:
En ny norsk undersøkelse viser at to av tre mannlige ledere får tilbud om styreverv gjennom bekjente. Kvinner sliter på sin side for å få plass i bedriftsstyrer.

Menn drar fordeler av vennskap og bekjentskap når de får tilbud om styreverv, viser en fersk undersøkelse Innovasjon Norge har gjennomført. Kvinner ligger på sin side fortsatt etter i kampen om styrevervene, skriver Dagsavisen.

Prosjektleder Lilliann Andreassen i Innovasjon Norge er slett ikke forbauset over resultatene.

- Menn bruker nettverk, kvinner rekrutteres gjennom formelle kanaler. Norsk næringsliv og industri er tradisjonelt svært mannsdominerte. Der hvor det allerede finnes mange menn, har man en tendens til å se etter flere, sier Andreassen til Dagsavisen.

Hele 64,4 prosent av mennene i undersøkelsen oppgir at de fikk tilbud om styreverv av en de kjenner. Av kvinnene var det tilsvarende tallet 40,6 prosent, og de kom i stedet inn i styrer fordi noen hadde foreslått dem.

Videre takker menn nei til verv i større grad enn kvinner fordi honoraret er for lavt i forhold til arbeidsmengden. Andreassen tror kvinner setter lønnskrav til side fordi de er fornøyde med å ha tilgang til styrerommene. Kvinnene kan nemlig ofte få flere styreverv hvis de først har kommet innenfor i et styre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere