RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flest menn går konkurs

Sist oppdatert:
Sjansen for at en mann som driver enkeltmannsforetak går konkurs er hele tre ganger større enn at en kvinne gjør det.

Statisk sentralbyrå presenterte fredag konkurstallene for andre kvartal. Statistikken viser at stadig færre bedrifter går konkurs, men også avslørende tall om menn og kvinners forretningsferdigheter.

Nye tall
At menn står bak de fleste konkurser har aldri vært noen hemmelighet, men forklaringen har alltid vært like enkelt, nemlig at det hovedsakelig er menn som eier og driver næringsvirksomhet. Men nå viser tallene fra Statistisk sentralbyrå at forklaringen ikke er riktig så enkel.

Siden nyttår har Statistisk sentralbyrå registrert kjønnsfordelingen blant personlige konkurser og konkurser i enkeltpersonforetak. Tallene viser at ni av ti konkurser rammer menn. Når man så legger til grunn at tre av fire enkeltpersonforetak drives av menn, er det tydelig at sjansen for å gå konkurs som mann er langt høyere enn for kvinner. Statistikken viser faktisk at sjansen for at en mann som driver enkeltpersonforetak skal gå konkurs er tre ganger så stor som at en kvinne gjør det.

Nedgang i konkurser
Til sammen ble det åpnet 1.011 konkurser i andre kvartal. Det er en nedgang på 7,5 prosent i sammenlignet med samme periode i fjor. Tallene har ikke vært lavere siden andre kvartal 2001. Antall konkurser innenfor enkeltpersonforetak og personlige konkurser økte på sin side med tre prosent i perioden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere