RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flest småaksjonærer handler på nett

Sist oppdatert:
I fjor ble nesten halvparten av alle aksjehandlene i Norge utført over Internett. I år blir andelen enda høyere, og flere småaksjonærer vil hoppe på nettbølgen.

Ifølge tall fra Oslo Børs ble nesten fire av ti aksjer kjøpt eller solgt over Internett i fjor. Informasjonssjef Tor Arne Olsen på Oslo Børs tror både andelen og omsetningen via nett i år blir enda høyere.

- Nettets andel av handelen i verdi vil fortsette å utvikle seg i positiv retning. Stadig flere større privatinvestorer bruker nettet, i tillegg kommer flere og flere institusjonelle investorer også, sier Olsen til Aftenposten.

Informasjonssjefen tror mange flere vil interessere seg for aksjer fremover, og da er netthandel et godt alternativ. Det er svært fleksibelt og i tillegg prisgunstig i forhold til å handle gjennom et tradisjonelt meglerhus.

I tillegg mener Olsen at netthandel er trygt for folk flest.

Også administrerende direktør Glenn Haglund i Aksjonærforeningen ser for seg at aksjehandelen i fremtiden vil skje stort sett over internett. Han mener likevel det er ulikheter mellom de ulike nettmeglerne, og at vinnerne i markedet blir de selskapene som tilbyr veiledning i tillegg til bare å utføre handelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere