RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fly forbannet på DN

(Foto: Heiko Junge / SCANPIX)
Sist oppdatert:
Administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian er rasende på Dagens Næringsliv etter et oppslag om økonomien i selskapet.

Torsdag 26. august tok Dagens Næringsliv (DN) for seg de økonomiske utsiktene for Norwegian under tittelen «Mot buklanding for Norwegian». Artikkelen konkluderer med at Norwegian trolig aldri vil gå med overskudd med mindre billettprisene justeres kraftig opp.

Avisa har regnet seg fram til et anslag for det månedlige driftsunderskuddet i siste halvår 2004, blant annet basert på offentliggjorte trafikktall for juli måned. Ifølge dette regnestykket kan Norwegians kasse komme til å være tom allerede til våren.

- Regnestykket er feil
I et innlegg i mandagens utgave av DN tar Norwegian-sjef Bjørn Kjos kraftig til motmæle. Han mener avisas regnestykker er direkte feil, og at de avviker vesentlig fra det som er den allmenne oppfatningen i finansmarkedet. Hadde DNs regnestykke vært riktig, ville Norwegian være tvunget til å oversende et resultatvarsel til Oslo Børs, mener Kjos.

«Norwegians ledelse har ikke sett noe behov for å vurdere en slik melding,» skriver han.

Fly forbannet
Kjos er særlig forbannet på at DN i en egen notis med overskriften «Mye psykologi» går enda lenger i å spå Norwegians undergang:

«Hvis denne og andre artikler og analyser sår tvil om fremtiden til Norwegian, vil det trolig få betydelige effekter. Privatpersoner som i utgangspunktet har tenkt å bestille en billigbillett med selskapet for en reise noen uker eller måneder frem i tid, kan få kalde føtter. (..) Da kan veien til skifteretten bli kort», skriver avisa.

Bjørn Kjos sier han er sjokkert.

«Både jeg, våre ansatte og våre eiere er sjokkert over at Norges ledende næringslivsavis er i stand til å sette slikt på trykk. Når hovedartikkelen i tillegg hviler på rene faktafeil, er det vanskelig å finne ord som beskriver DNs oppførsel,» lyder kraftsalven fra Norwegian-sjefen.

DN-journalist Trygve Larsen ønsket ikke å kommentere utsagnene fra Bjørn Kjos da TV 2 Nettavisen var i kontakt med ham mandag morgen.

Diskuter Norwegian og norsk luftfart her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere