RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
kart
kart

Fly med 104 om bord styrtet

Sist oppdatert:
Et passasjerfly med 104 personer om bord som tidligere i dag ble meldt savnet i Afghanistan, er nå funnet styrtet.

Vraket av flyet ble funnet av letemannskaper fredag, melder CNN. Omfanget av ulykken er foreløpig ikke kjent, men tyrkiske myndigheter bekrefter at flyet har styrtet. CNN melder at flyet antageligvis har truffet en fjelltopp ikke langt fra Kabul. Det var 96 passasjerer om bord, i tillegg til et mannskap på åtte.

Tallet på utlendinger er imidlertid usikkert: Tyrkiske myndigheter melder at ni av passasjerene var tyrkiske. Ytterligere tre av passasjerene skal være amerikanske helsearbeidere, mens italienske myndigheter sier at en italiensk militæroffiser var om bord. Besetningen besto av seks russere og to afghanere, ifølge nyhetsbyrået AP.

Flyet skulle ha landet i Kabul tidligere i dag, men klarte ikke å lande på grunn av uvær i området. Flyet ble derfor omdirigert til Pakistan, men kom ifølge pakistanske luftfartsmyndigheter aldri så langt som til pakistansk territorium. Det ble sist sett på radaren fem kilometer øst for hovedstaden.

Kabul er omringet av høye fjell, som gjør forholdene enda vanskeligere for fly som skal lande eller ta av fra flyplassen.

Flyet, som tilhørte det private selskapet Kam Air, var av typen Boeing 737-200.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere