RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flygelederne syke igjen

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
En rekke flyavganger må fredag ettermiddag innstilles på grunn av sykdom blant flygelederne ved kontrollsentralen i Røyken.

Ved flygeledersentralen i Røyken får TV 2 Nettavisen opplyst at tre vakter på kveldsskiftet ikke er dekket inn. Årsaken er at flere av de som var oppsatt på kveldsskiftet, nå er sykmeldt.

- Vi har en situasjon med noe mangel på tilgjengelige flygeledere i Røyken. Vi har derfor måtte redusere trafikkavviklingen ned til 80 prosent av det normale, sier informasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor til TV 2 Nettavisen.

Narvesen sier han ikke har noen grunn til å tro at det er snakk om en organisert aksjon etter at styret i Avinor onsdag denne uka besluttet å legge ned flygeledersentralen på Røyken og flytte virksomheten til Sola i 2008.

- Vi har sykemeldinger slik at vi har seks flygeledere på plass i stedet for ni i selve kontrollsentralen. Det er snakk om folk som er sykemeldt av lege. Vi ser ikke på dette som en organisert aksjon, framholder Narvesen.

- Det ser ikke ut til å være noe dramatisk ut over helga. Hvordan det som skjer i ettermiddag vil forplante seg, er vanskelig å si, men prognosen når det gjelder sykemeldinger ser ok ut i helga, sier Narvesen.

Ifølge TV 2 Nettavisens opplysninger vil kun én av de fem sektorene som Røyken normalt overvåker, gå som normalt. De fire andre vil bli slått sammen til to på grunn av mannskapsmangelen, og kapasitetsproblemene det gir er den direkte årsaken til forsinkelsene.

SAS Braathens-avganger innstilt
Pressetalskvinne Siv Meisingseth i SAS Braathens sier til TV 2 Nettavisen at 11 tur-retur-flyvninger med SAS Braathens er innstilt, men at det kan bli flere ut over ettemiddagen og kvelden.

- Vi har nettopp lagt ut informasjon om hvilke avganger dette gjelder på vår hjemmeside www.sasbraathens.no. Ellers oppfordrer vi passasjerene til å kontakte kundesenteret vårt på 05400. Samtidig ber vi folk om å møte opp på flyplassen, men det er en fordel om de har vært innom nettsida vår først, sier hun til TV 2 Nettavisen.

Meisingseth er overrasket over at Røyken-sentralen igjen er rammet av sykmeldinger.

- Vi vet ikke hva som ligger bak, men synes det er overraskende at vi får et sykdomsforfall så tett innpå det som skjedde sist uke, og beklager dette på vegne av våre passasjerer, sier hun.

Norwegian ikke så hardt rammet
Norwegian er ikke fullt så hardt rammet som SAS Braathens, ifølge informasjonssjef Anne Grethe Ellingsen.

-Vi ser at det kan bli 30 til 60 minutters forsinkelser, men foreløpig har det ikke vært noen kanselleringer. Vi ber passasjerene møte som normalt, noen av avgangene vil gå i rute mens andre kan bli litt forsinket, sier hun til TV 2 Nettavisen.

Hold kontakten
Informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen ber flypassasjerene holde kontakten med sitt flyselskap.

- Situasjonen er ikke hyggelig, men den er mye mindre dramatisk enn i forrige uke. Uansett synes vi det er beklagelig når våre passasjerer rammes, sier Jo Kobro.

Klokka 18.30 var følgende SAS Braathens-avganger kansellert:

- SK321 Oslo - Bergen

- SK322 Bergen - Oslo

- SK325 Oslo - Bergen

- SK326 Bergen - Oslo

- SK1545 Oslo - Amsterdam

- SK1546 Amsterdam - Oslo

- SK1374 Oslo - Trondheim

- SK1375 Trondheim - Oslo

- SK1333 Oslo - Stavanger

- SK1334 Stavanger - Oslo

- SK1484 Oslo - Stockholm

- SK1483 Stockholm - Oslo

- SK382 Oslo - Trondheim

- SK383 Trondheim - Oslo

- SK1360 Oslo - Trondheim

- SK1365 Trondheim - Oslo

- BU2384 Oslo - Trondheim

- BU2385 Trondheim - Oslo

I tillegg kommer kanselleringer fra andre flyselskaper:

- JK070 Oslo - Madrid (13.50)

- BA7908 Oslo - Manchester (15.35)

- BA7907 Manchester - Oslo (ankomst 15.00)

TV 2 Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere