RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flyselskapene tar pengene dine

Sist oppdatert:
Du må selv kreve innbetalte skatter og avgifter om du ikke benytter billigbilletten. Verst er Ryanair som trosser Forbrukerombudet, og nekter deg pengene uansett.

Dersom du en eller annen gang ikke har benyttet deg av en lavprisbillett på fly, er du sannsynligvis blant det store flertall av nordmenn som har gitt flyselskapene et betydelig beløp som du egentlig har krav på selv. For selv om billetten din ikke kan endres, har du likevel krav på tilbakebetaling av skatter og avgifter dersom du ikke bruker den.

Og det er til dels betydlige beløp det er snakk om. Dersom du bestiller en tur fra Oslo til Ålesund i dag, får du kjøpt billetten for 727 kroner. Av dette er over halvparten - hele 442 kroner - skatter og avgifter. Penger du altså har krav på å få igjen selv om du i januar ikke benytter billetten.

- Vi har ikke noe system som automatisk refunderer kunden dersom han eller hun ikke benytter billetten, men kunden får selvfølgelig pengene tilbake dersom han ber om det, sier pressetalskvinne hos SAS Braathens, Siv Meisingseth til TV 2 Nettavisen.

Hos billigselskapet Ryanair derimot, får du ikke pengene tilbake selv om du gjør krav på dem.

På selskapets hjemmesider står det å lese: «Ingen innbetalte penger (inkludert skatter, avgifter og gebyrer) kan refunderes, bortsett fra hvis den aktuelle flyreisen kanselleres eller tidspunktene endres i betydelig grad av Ryanair.»

Forbrukerombudet har reagert på Ryanairs praksis, og påpekt dette overfor selskapet.

- Dette er ett av flere momenter vi har sett på i Ryanairs standardkontrakt, og som vi forhandler med dem om nå. Foreløpig har vi ikke løst dette, sier Jo Torkel Gjedrem hos Forbrukerombudet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere