RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fokus Bank rapper kunder

Sist oppdatert:
Danskeide Fokus Bank har kapret et stort antall lånekunder fra konkurrentene det siste året. Så langt i år har fortjenesten kommet opp i 334 millioner kroner.

Fokus Bank har økt utlånene med 7,8 milliarder kroner, tilsvarende 16,1 prosent, de siste 12 månedene. Veksten er dobbelt så stor som den generelle utlånsveksten, som ifølge Norges Bank ligger rundt 7,5 prosent.

I klartekst betyr det at Fokus Bank har tatt markedsandeler fra konkurrenter siden i fjor høst. Banken opplever er særlig sterk vekst i personkundemarkedet på Østlandet etter å ha etablert flere kontorer i landsdelen.

Med eieren Den Danske Bank i ryggen har Fokus kapret nye kunder også i bedriftsmarkedet, og 10 prosent av landets 500 største bedrifter har nå Fokus som sin hovedbank.

Fokus Bank har skrapet sammen et overskudd før skatt på 334 millioner kroner så langt i år, mot 309 millioner i samme periode i fjor.

I takt med utlånsveksten økte samtidig netto tap på utlån fra 89,7 millioner kroner i fjorårets ni første måneder til 126,3 millioner i samme periode i år.

Administrerende direktør Thomas F. Borgen understreker i en pressemelding at tapsavsetningene er moderate, og han sier seg fornøyd med at banken kan vise lønnsom vekst i et utfordrende marked.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere