RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fond regnet feil i 11 år

Skagen-gründer Åge Westbøe oppdaget nylig at en feil han gjorde helt tilbake i 1994, som har resultert i at kundene har betalt for mye siden den gang.

Nå må Stavanger Fondsforvaltning, som står bak aksjefondet Skagen Vekst, betale tilbake nesten 40 millioner kroner til nåværende og tidligere andelseiere.

- Det var nok meg ja. Jeg satte beregningsformelen og implementerte den, sier Skagen-gründer, storeier og viseadministrerende direktør Åge Westbøe til Dagens Næringsliv.

Feilen ble oppdaget ved en rutinekontroll 2. mars i år. Årsaken til de høye honorarene er en årsavkastning som gjøres om til en daglig rente, som ikke har hensyntatt lørdager, søndager og bevegelige helligdager.

Per i dag har fondet nesten 52.000 andelseiere.

For de fleste andelseiere er det ikke snakk om store beløp. Den typiske eieren i Skagen Vekst har investert rundt 10.000 kroner, og sitter med andelene mellom to og tre år. Dermed kan vedkommende ha mellom 50 og 200 kroner til gode.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere