RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fondsforvalter advarer mot aksjesparing

Hedgefondforvalter Peter Warren mener at garantert aksjesparing er lite gunstig. Det er de dyre garantiene, uoversiktlige veddemålene og høye gebyrene som gjør at Warren er kritisk til spareformen.

Ifølge Warren er den forventede avkastningen for investorene etter omkostninger i mange tilfeller lavere enn bankrenten, skriver Dagens Næringsliv.

Nordmenn og norske kommuner plasserte i løpet av årets første fire måneder mer enn fire milliarder kroner i garanterte spareprodukter.

- Det er ikke uten grunn at mer enn 80 prosent kommer fra privatpersoner og resten fra kommuner som ikke tør investere i noe uten en garanti i bunn. Ingen profesjonelle i finansmarkedet kjøper disse produktene, sier Warren til Dagens Næringsliv.

Hedgefondsforvalteren mener at de fleste som selger produktene ikke forstår hvordan de fungerer. Ifølge utregninger Warren og kollegene har foretatt, er avkastningsmulighetene som blir forespeilet svært lite sannsynlige.

- Prospektet forteller om en mulig avkastning på for eksempel 40 prosent, men det står ingenting om at det bare er et par promilles sannsynlighet for det utfallet, påpeker Warren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere