RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forbyr oppkjøp av kiosk-distributør

Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX
Sist oppdatert:
Konkurransetilsynet setter foten ned for NorgesGruppens oppkjøp av kioskvare-distributøren Engrospartner AS.

Konkurransetilsynet forbyr NorgesGruppens engrosselskap, Joh-System AS, å overta virksomheten til Engrospartner AS. Begrunnelsen er faren for økte priser og at oppkjøpet svekker konkurransen betydelig.

Det opplyser tilsynet i en pressemelding fredag.

I oktober 2003 inngikk engrosselskapet Joh-System en avtale om å overta virksomheten i Engrospartner, som er Reitangruppens distributør av kioskvarer til kiosker og bensinstasjoner i Norge. Selskapenes samlede omsetning i dette markedet er på om lag 3,1 milliarder kroner.

De to grossistene leverer sjokolade, sukkervarer, snacks, tobakk, hurtigmat, baker- og dagligvarer til kiosker som Narvesen, 7-Eleven og MIX og bensinstasjoner som Statoil, Shell, Hydro-Texaco og ESSO i Norge.

"Joh-Systems oppkjøp av sin største konkurrent fører til en kraftig konsentrasjonsøkning i markedet. Konkurransetilsynet har da tatt hensyn til at ICA Meny er på vei inn i markedet. Oppkjøpet vil likevel føre til at konkurransen svekkes betydelig sammenlignet med situasjonen i markedet før oppkjøpet", skriver tilsynet i meldingen.

I 2003 stod de to selskapene til sammen for rundt 99 prosent av distribusjonen av disse produktene til servicehandelen. Joh-System hadde en markedsandel på 54 prosent, mens Engrospartners markedsandel var på 45 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere