RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forlik i palle-saken

De fire største transportselskapene i Norge har inngått forlik med Konkurransetilsynet i den såkalte palle-saken. Selskapene må nå betale flere millioner for det ulovlige prissamarbeidet.

Konkurransetilsynets søksmål mot Linjegods, Nor-Cargo, Tollpost Globe og Danzas endte torsdag med rettsforlik.

Opprinnelig 10 millioner
Selskapene har blitt enige med Konkurransetilsynet om å betale til sammen over 3,7 millioner kroner for det ulovlige prissamarbeidet. Den opprinnelige boten var på 10 millioner kroner, men denne ble ikke godtatt av selskapene.

Utgangspunktet for saken var et ulovlig prissamarbeid om innføringen av og størrelsen på gebyret for transport av såkalte EUR-paller. Boten fra Konkurransetilsynet skulle ifølge den gamle konkurranseloven tilsvare vinningen selskapene hadde hatt på det ulovlige samarbeidet.

Mislykket samarbeid
Under rettsmeklingen kom det fram at prissamarbeidet ikke hadde vært særlig lønnsomt for selskapene, og Konkurransetilsynet gikk derfor med på å senke boten til 3,7 millioner kroner.

- Vi er veldig godt fornøyd med forliket. Det viste seg at samarbeidet ikke hadde vært så vellykket, og hensikten med forelegget var at selskapene ikke skulle tjene på lovbruddet, sier juridisk direktør Mads Magnussen i Konkurransetilsynet til TV 2 Nettavisen.

Etter forliket må Linjegods betale 1.280.000 kroner, Nor-Cargo 840 000 kroner, Tolpost Globe 1.308.000 kroner og Danzas 320.000 kroner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere