RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forlik om Kristoffersens konkursbo

Foto: Jan Christian Grandre
Finance Credit-tiltalte Trond G. Kristoffersen og hans konkursbo Kris Invest har inngått rettsforlik med Yaar Investments og Kristoffersens datter Ina Linn Kristoffersen.

Bostyrer Kjell Dagestad har tidligere uttalt at det skulle være mulig å kunne realisere 25 millioner kroner til fordeling blant kreditorene i Kristoffersens private konkursbo og hans selskap Kris Invest.

To hus
Et forlik som ble inngått onsdag, innebærer at pengene fra salg av to hus på Snarøya ved Oslo går til kreditorene. Den ene eiendommen står oppført på Yaar Investments og den andre står i Ina Linn Kristoffersens navn.

– Det er ikke mulig å fastslå med et konkret beløp hvor mange penger som kommer ut av dette. Det man legger til grunn er verdien av eiendommene. Det er snakk om rundt 15 millioner kroner for den ene eiendommen, og i tillegg er det inne et krav på 1,9 millioner kroner på den andre eiendommen. Jeg vet ikke konkret hvor mye som er mulig å få dekket, sier Dagestad til NTB.

– Tilbakedatert
Forliket innebærer også at aksjene i selskapet Yaar Investments overføres til Kristoffersens konkursbo. Dagestad opplyser at denne overføringen ikke vil innebære noen penger.

Økokrim har hevdet at Kristoffersen skal ha prøvd å lure unna millionverdier i det personlige konkursboet ved å skjule at han er eier av villaen han bor i på Snarøya. For å holde boligen på Snarøya unna bostyrets klør, laget Kristoffersen, etter påtalemyndighetens mening, et dokument våren 2003 som ble tilbakedatert til 2000. Tilbakedateringen skulle vise det var hans eldste datter gjennom selskapet Yaar Investment som eier villaen og ikke han selv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere