RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Formuen doblet på seks måneder

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkkes aksjeformue er doblet på seks måneder. Nå sitter moldenseren på verdipapirer for 4,2 milliarder kroner.

I løpet av de siste seks månedene har aksjeverdiene til investoren steget med hele 2,4 milliarder kroner. Og det er ikke sikkert festen er slutt ennå. Bare i løpet av forrige uke steg Røkkes aksjer med en halv milliard kroner i verdi.

Gjeldsproblemene løst
Røkkes tidligere gjeldsproblemer synes derfor å være en saga blott. Fortsatt har Røkke til dels store gjeldsforpliktelser, 600 millioner kroner, men aksjeverdiene mer enn oppveier for dette. Selv fratrukket denne gjelden, gjør de siste månedenes børsfest at Røkke nå sitter på en formue på 3,6 milliarder kroner. Dette er dog unntatt eventuelle private forpliktelser investoren har.

Har tapt syv-åtte milliarder
Børsoppgangen kompenserer også for de tap Røkke hevder å ha hatt i Kværner. Ifølge Dagens Næringsliv hevder finansmannen at han de siste årene har tapt syv-åtte milliarder kroner. Men nå er altså halve tapet gjenvunnet, og mer kan det bli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere