RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fornøyd med stopp av fusjon

Forbrukerrådet sier de er fornøyde med Konkurransetilsynets varsel om at de vil sette ned foten for fusjonen mellom DnB og Gjensidige NOR. – Dette er gode nyheter for bankkundene.

I en foreløpig vurdering som ble lagt fram tirsdag heter det at Konkurransetilsynet vurderer å nekte fusjonen. Tilsynet er bekymret over at et fusjonert DnBNor vil få en veldig stor markedsmakt, spesielt på utlån til personkunder og andre småkunder.

- Dette er gledelig, sier seksjonssjef Jan Schrøder i Forbrukerrådet til TV 2 Nettavisen.

Forbrukerrådet har tidligere uttrykt skepsis overfor fusjonen, og det har vært hevdet at en samlet storbank vil føre til både dyrere og dårligere banktjenester.

- Vi var og er meget skeptiske til den konsentrasjonen av markedsmakt. Slik vi ser det har tilsynet hatt to mulige løsninger, et forbud for fusjonen eller at det settes vilkår for utsalg av visse deler av virksomheten der markedsmakten blir for sterk, sier Schrøder.

- Markedet hadde ventet at tilsynet ville sette vilkår, nå gikk de lenger enn dette og varsler et mulig forbud mot hele fusjonen, legger han til.

Schrøder fremhever særlig private pensjoner og innskuddsmarkedet hvor DnBNor ville fått markedsandeler i overkant av 50 prosent.

- Tapet ville ikke begrenset seg til kundene av storbanken. Dette ville påvirket hele bankmarkedet, og gjort banktjenestene både dyrere og dårligere, sier Schrøder.

Hvordan har kontakten mellom Forbrukerrådet og Konkurransetilsynet vært i denne prosessen?

- Vi har fremmet våre synspunkter til tilsynet, ut over det har det ikke vært noe spesiell kontakt, sier Schrøder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere