RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fornøyde ansatte mindre syke

Sist oppdatert:
En fersk undersøkelse viser at ansatte som er fornøyde med jobben, er langt mindre syke enn dem som er mindre tilfredse med arbeidsplassen.

(NA24): I undersøkelsen har konsulentselskapet Great Place to Work Institute sammenliknet de 50 beste arbeidsplassene i Danmark med tall fra resten landets arbeidsliv.

I snitt var de ansatte i den første gruppen syke 2,8 prosent av tiden i 2005, mens tallet for resten av arbeidslivet er på ca 4,6 prosent, skriver Industriens Dagblad

I antall dager utgjør fraværsprosenten henholdsvis 6,2 og 10,1 dager.

Analytiker Kenneth Ruby Jensen i Great Place to Work Institute forklarer den markante forskjellen i fraværsdager med et godt fellesskap mellom de ansatte i de 50 beste virksomhetene.

- Når medarbeidernes ve og vel settes i fokus, blir de gladere. Det skyldes at de får en fellesskapsfølelse med ledelsen i stedet for å se den som en atskilt enhet. Det skaper et bånd mellom de ansatte og ledelsen, og gjør dem mer motivert for å gjøre en god jobb, sier Jensen.

En undersøkelse utført av Danmarks arbeidsdepartement i år, viser at 33 prosent av landets samlede sykefravær skyldes arbeidsklimaet.

Her finner du flere nyheter fra NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere