RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsøker å stanse Opticom-emisjon

Sist oppdatert:
Opprørerne i Opticom har klaget til Brønnøysundregistrene for å få stanset en emisjon i selskapet.

Opticom vedtok for fire uker siden å gjøre en emisjon, et trekk som de aller fleste ser som et grep for å la britene Robert Keith og Thomas Fussell beholde kontroller over selskapet.

Nå har opprørerne i selskapet, som frontes av Orkla, Øystein Stray Spetalen og Petter Stordalen, klaget til Brønnøysundregistrene for å forsøke å hindre gjennomføringen av denne emisjonen, melder iMarkedet.no.

Dette kan medføre at aksjene ikke vil være gyldige for å stemme under den kommende generalforsamlingen onsdag denne uken.

I et brev som ble sendt 23. november hevder advokat Henrik A. Christensen at endringsmeldingen som omhandler emisjonen ikke er gyldig. Det vises blant annet til at beslutningsprosessen i forkant av emisjonen ikke er tilstrekkelig dokumenter i form av styremøteprotokoll.

Det hevdes også at styret ikke hadde fullmakt til å sette en emisjon basert på sluttkurs, slik det ble gjort, men at styret skulle ha satte prisen etter å ha konferert med rådgivere.

Det klages også på at emisjonen strider mot generelle prinsipper i loven om likebehandling av aksjonærer og forbud mot misbruk av myndighet i selskaper, ifølge iMarkedet.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere