RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forskerleder er sønn av tidligere Hydro-topp

Sist oppdatert:
Lederen av forskerteamet som skriver Hydros historie er sønn til en tidligere Hydro-topp. Faren til forskeren skrev blant annet kontrakten for produksjon av lettmetall til Hitler-regimet.

Francis Sejersted leder arbeidet med å kartlegge Hydros historie. En viktig person i historien er Francis egen far, juristen Fredrik Sejersted, skriver Dagens Næringsliv.

Det var Fredrik Sejersted som skrev kontrakten som dannet utgangspunktet for Hydros samarbeid med nazistene. Ifølge Dagens Næringsliv var det også juristen Sejersted som førte an arbeidet med å viske ut sporene av samarbeidet mellom Hydro, IG Farben og IG Farbens stråselskap i Sveits.

I dag, 60 år etter, leder sønnen til Fredrik Sejersted arbeidet med å beskrive virksomheten til Hydro under og før andre verdenskrig. Francis Sejersted disponere som prosjektleder 10 millioner kroner til historiearbeidet.

Francis avviser at hans familiære bånd har konsekvenser for det historiearbeidet som gjøres i Hydro.

- Arbeidet er samordnet på en måte som skal sikre forfatterne full tilgang til Hydros arkiver, og sikre dem full uavhengighet i sitt arbeid. Det har vært en forutsetning, sier Sjersted.

Han har selv gitt historikerne en dagbok fra faren, der det kommer fram at faren fryktet at Hydro skulle bli nazifisert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere