RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsøkt svindlet for 15,3 millioner

Sist oppdatert:
Hittil i år er kortselskapet Cresco forsøkt svindlet for 15,3 millioner. Omtrent 400 forhold er anmeldt til politiet, mot rundt 250 i fjor.

Cresco opplever stadig mer kortsvindel og falske lånesøknader, til tross for at kortbruk blir sett på som sikkert for folk flest.

Hittil i år har Cresco registrert 845 kortsvindelsaker som har ført til et tap på 7,1 millioner kroner, opplyser selskapet i en pressemelding torsdag.

Selskapet har også registrert 247 falske lånesøknader, og er forsøkt svindlet for 8,2 millioner kroner. Hele 80 prosent av svindelforsøkene har blitt avverget gjennom interne kontrollrutiner.

- Denne typen svindel og svindelforsøk er i sterk vekst. Vi har i de aller fleste sakene et meget godt samarbeid med politiet, men vi opplever stadig at politiet henlegger forhold vi anmelder. Selv når personen åpenbart er kjent har politiet unnlatt å etterforske sakene, sier Frank Nordtømme, direktør for personmarkedet i Cresco, i meldingen.

I mange av tilfeller er anmeldelsene vedlagt bevismateriale. Ved kortmisbruk i minibank har Cresco for eksempel bildebevis som vedlegg. Likevel blir sakene henlagt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere