RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsvarerkjempe ved Bruviks side

Landets kanskje aller beste forsvarer i Økokrim-saker, advokat Erling O. Lyngtveit, skal kjempe for Stocknet-gründer Erlend Bruviks frihet og formue.

Den 36 år gamle Stocknet-gründeren risikerer fengsel og deler av kjempegevinsten fra salget av nettmeglerhuset etter at Kredittilsynet tok ham med buksene nede.

Økokrims verdipapirteam bekrefter at man nå har åpnet etterforskning mot Stocknet og enkeltpersoner i foretaket.

- Etterforsker det vi må

- Vi foretar den etterforskning som er nødvendig i enhver sak. Hvor lang tid vi vil bruke på etterforskningen i denne saken kan jeg ikke si noe om, sier politiadvokat Hedvig Moe i Økokrim til TV 2 Nettavisen.

Under et stedlig tilsyn hos Stocknet i mars i år, avdekket Kredittilsynet at kundemidler ble brukt til å finansiere tilbudet om 30 dagers kreditt for aksjehandlerne på Stocknet.

Risikerer fengsel

Kredittilsynets pressemelding snakker i uvanlig klar tekst.

«Foretaket har følgelig alvorlig og systematisk overtrådt sentrale deler av verdipapirhandellovgivningen; bestemmelser hvis formål er å beskytte kundenes midler».

Strafferammen for overtredelsen Stocknet kan ha begått, er bøter eller fengsel i inntil ett år.

Topp-forsvarer

Stocknet-gründer Erlend Bruvik har valgt å søke juridisk bistand hos en av landets aller mest anerkjente forsvarere i Økokrim-saker. Advokat Lyngtveit representerer både Stocknet og Erlend Bruvik.

Erling O. Lyngtveit er tidligere dommerfullmektig, fullmektig hos Riksadvokaten og statsadvokat i Oslo. Han har siden representert en rekke kjente klienter som har kommet i Økokrims søkelys.

I siste store sak hjalp han Halvard Flatland til frifinnelse i hovedtiltalen om hvitvasking.

- Vil bistå

Foreløpig håndteres Stocknet-saken av Lyngtveits kollega, Nicolai Skjerdal, i advokatfirmaet Stenberg-Nilsen, Christophersen & Lyngtveit.

- Vi tar til etterretning at Økokrim har fått saken oversendt. Om Økokrim måtte ønske vil vi bistå til å belyse saken slik vi kan, sier Skjerdal til TV 2 Nettavisen.

- Noe mer er det ikke mulig å si om dette nå. Det er opp til Økokrim å bestemme sakens videre skjebne, og vi forholder oss til Økokrim, sier Nicolai Skjerdal.

Erling Bruvik har overfor pressen framholdt at han handlet i god tro da kundemidler ble brukt til å gi kreditt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere