RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsvarsstaben beskytter sine egne

(MONTASJE)
Sist oppdatert:
Forsvarsstaben beskytter sine egne, og vil ikke kommentere navn eller stilling på de involverte i smøresakene i Forsvaret.

TV 2 Nettavisen har fra flere kilder fått bekreftet at det blant de seks toppoffiserene som har latt seg smøre av forsvarsleverandøren Thales, er minst en person som jobber i Forsvarsstaben.

Det er Forsvarsstaben selv som har stått ansvarlig for etterforskning og straffeutmåling i smøresakene.

Sentral stilling
Den ansatte i Forsvarsstaben, som nå har fått refs fra sin overordnede, har de siste årene spilt en svært sentral rolle i omleggingen av Forsvaret.

Han har for tiden rang som midlertidig brigader, men Thales-avsløringene får ingen umiddelbare konsekvenser for denne personens midlertidige rang, ifølge pressetalsmann Geir Anda ved Forsvarsstaben.

- Personalsak
- Jeg kan ikke uttale meg om navn og stilling, ettersom dette er en personalsak, sier pressetalskvinne Pia Width ved Forsvarsstaben.

- Normalt går vi ikke ut med opplysninger i slike saker overhodet, men ettersom det har vært en særdeles høy medieprofil i denne saken, har vi gått ut med opplysninger likevel, sier Width.

- Ingen habilitetsproblemer
TV 2 Nettavisen har tidligere konfrontert Forsvarsstaben med spørsmål om habilitet, ettersom en av de impliserte selv jobber i avdelingen.

Denne problemstillingen er blitt avfeid, og ikke ansett som relevant.

- Vi anser det ikke for å være noe habilitetshensyn som må ivaretas i den pågående granskingen, har Anda tidligere sagt til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere