RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt hett rundt SND-salg

Foto: Ingvild Jensen (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Ansgar Gabrielsen må levere fra seg flere dokumeter om salget av SND Invest. Kontrollkomiteen mener den ennå ikke vet om noen av anbyderne ble forskjellsbehandlet.

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité krever å få utlevert både andbudsdokumenter, protokoller fra generalforsamlinger i SND Invest og de avtalene Gabrielsen inngikk med konsulenter i forbindelse med salget, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi regner med at statsråden sender over alle relevantedokumenter som kan oversende, sier komitémedlem Kjell Engebretsen (Ap) til Dagens Næringsliv.

Han vet ikke om komitéen kommer til å finne nye opplysninger i disse dokumentene, men Engebretsen ønsker klarhet i om spillereglene ble endret underveis, og om næringsdepartementet forskjellsbehandlet anbyderne.

Fra styret i SND Invest sin side var det opprinnelig planlagt å selge det hele som en pakke, både noterte og unoterte aksjer og kapitalen.

- Vi har ikke fått avklart om spillereglene ble endret. Det er også dette med å selge de noterte aksjene for seg, på den måten man da gjorde. Så langt vi kjenner til, ble det bare timer i forveien avvist som uaktuelt overforen annen kjøper, sier Engebretsen til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere